Webutvikling

Webutvikling

Web utvikling er et vidt begrep for arbeidet med å utvikle et nettsted for Internett (World Wide Web) eller et intranett (et privat nettverk). Web utvikling kan være alt fra å utvikle den enkleste statiske enkelt side av ren tekst til de mest komplekse webbaserte internettapplikasjoner, elektroniske bedrifter og sosiale nettverkstjenester.

En mer omfattende liste over oppgaver som webutvikling vanligvis refererer, kan inkludere web engineering, webdesign, webutvikling innhold, kundeansvarlig, klient-side / server-side scripting, web server og nettverkssikkerhet konfigurasjon, og e-handel utvikling. Blant web fagfolk, "web utvikling" refererer vanligvis til de viktigste ikke-design aspekter av å bygge nettsider som å skrive markeringer og koding.

Web-utvikling bety nå etableringen av innhold styringssystemer eller CMS. Disse CMS kan gjøres fra grunnen av, proprietær eller åpen kildekode som Joomla og wordpress som jeg/vi jobber med.
I grove trekk fungerer CMS som mellomvare mellom databasen og brukeren gjennom nettleseren. En fordel med et CMS er at det tillater ikke-tekniske folk til å gjøre endringer i sine nettsider uten å ha teknisk kunnskap.

For større organisasjoner og bedrifter, kan web utviklingsteam består av hundrevis av mennesker (web utviklere) og følg standard metoder som Agile metoder samtidig utvikle nettsteder. Mindre organisasjoner kan bare kreve en enkelt permanent eller utvikler, eller sekundær oppdrag til relaterte stillinger som grafisk designer og / eller informasjon systemer tekniker. Web utvikling kan være et samarbeid mellom avdelingene i stedet for domenet til en utpekt avdeling.

Kilde: From Wikipedia, the free encyclopedia